Jormanaisten sukuseura

Sukukokous 27.9.2008 Helsingissä

Jormanaisten sukuseura juhli sukukirjaa Helsingissä.

Tuskin kukaan pari vuosikymmentä sitten, kun Jormanaisten sukuseura suvun alkuperäisillä asuinsijoilla Hoilolan Korpiselkätalossa perustettiin, uskoi, että joskus tulevaisuudessa Jormanaiset tapaisivat toisiaan maan pääkaupungissa.

Tämäkin juhlapäivä on nyt nähty, kun kesällä 2008 suurin ponnistuksin aikaansaatua sukukirjaa juhlittiin Karjala-talossa Helsingissä. Karjala-talon Laatokka-sali täyttyi 27.09.08 viimeistä sijaa myöten, kun sukukirja Jormanaisen suku esiteltiin sukujuhlan osanottajille.

Sukuseuran puheenjohtaja opetusneuvos Pentti Jormanainen Joensuusta oli iloinen, että päätös sukujuhlan järjestämisestä Helsinkiin toi sukujuhlaan myös pääkaupunkiseudulla asuvia Jormanaisia. Näin sukukirjan esittelypaikka Karjala-talo ja karjalainen suku sopivat mainiosti saman katon alle, kuten ennen vanhaan Karjalassa muutoinkin eleltiin.

Sukujuhlan ohjelmaa sävytti sukukirja ja sen sisältöön tutustuminen ja tietysti suvun jäsenten musiikkiesitykset. Tällä kertaa oli ilo kuunnella Tapiola sinfonietta -orkesterin oboistin Anna-Kaisa Pippurin ja pianonsoiton opettajan Päivi Aallon sekä Heli Jormanaisen ja Pekka Erosen esityksiä.

Juhlan musiikkiyllätyksestä vastasi helsinkiläinen Jenna Koponen. Hän vain tuli sieltä jostakin kanteleineen ja soitti Tähden lento-nimisen sävelmän. Näitä rohkeita sukuhenkisiä koposia kaipaavat tulevat sukujuhlat kipeästi. Heidän avullaan juhliin saadaan uutta sykettä ja sisältöä. Opetusneuvos Pentti Jormanainen piti yhdessä Heli Jormanaisen ja Päivi Aallon kanssa huolen siitä, että yhteislaulut menivät perinteiseen tyyliin mallikkaasti.

Sukukirjan sielu, sukututkija Tuula Kiiski, sai sukujuhlassa työlleen päätöspisteen, kun juhlaväkikin oli tyytyväinen Tuulan luomistyön lopputulokseen. Sukujuhlan kirjalliseen antiin toi vahvan lisän myös pääkaupunkiseudulla kirjoittamista harrastava Tapani Jormanainen, hänen esitellessään oman luomistyönsä tuloksia juhlaväelle.

Näin Jormanaisten suku on nyt virallisestikin ylittänyt menestyksekkäästi maagisen Kehä kolmosen, jonka eteläpuolella asuu satoja Jormanaisia. Tästä onkin sitten hyvä jatkaa parin vuoden kuluttua Suomen Karjalan entiseen pääkaupunkiin helsinkiin, sukukokouksen päätöksen mukaisesti.

Pentti Jormanainen, Mikkeli