Jormanaisten sukuseura

Kaksi sukuseuramme pitkäaikaista jäsentä on siirtynyt ajasta ikuisuuteen

 

Pentti Juhani Jormanainen, syntyi 15.5.1947 Tohmajärvellä, kuoli 9.12.2022 Joensuussa.

Pentti teki elämäntyönsä koulumaailmassa saaden opetusneuvoksen arvon.

Sukuseurassamme hän toimi seuran perustamisesta (v.1990 Tuupovaaran Korpiselkätalo) asti aktiivisena ollen seuran puheenjohtajana useita vuosia (vv. 1996-2014)ansiokkaasti toimien.

Jormanaisen suvun ensimmäinen sukukirja julkaistiin v. 2008 ja vielä Pentin toimiessa sukuseuran puheenjohtajana pistettiin alulle sukukirjan jatko-osa, joka julkaistiin v.2018.

Pentti oli järjestämässä useita sukukokouksia, joista mieleenpainuvimmat olivat kokous, jossa julkaistiin Tuula Kiiskin toimittama  sukumme kirja Jormanaisen suku, ja kesällä . Sortavalan matkan aikana pidetty kokous. Tuo matka oli varmasti teetättänyt kovasti töitä mutta huolellinen ennakko suunnittelu takasi sen että kaikki toimi  ja sujui hyvin ja matkasta jäi monelle mukavat muistot.

Pentti toimi vielä seuran hallituksessa pari vuotta jätettyään puheenjohtajan tehtävät mutta hiljalleen hiipivä sairaus teki sen että seuran toiminta jäi toisten tehtäväksi.

 

Salme Jormanainen, syntyi 10.7.1950 Tohmajärvellä, kuoli 7.1.2023 Espoossa.

Salme muutti jo nuorena tyttönä v.1965 Helsinkiin. Hän hankki merkonomin koulutuksen ja toimi koulutustaan vastaavissa toimissa.

Sukuseuran hallituksessa Salme toimi useamman kauden, joista seuran rahastonhoitajan tehtävä lankesi hänelle.

Salme oli ahkera sukukokouksissa kävijä vaikka terveys ei aina ihan kohdillaan ollutkaan. Mutta varsinkin Pohjois-Karjalassa pidetyt sukukokoukset tarjosivat mahdollisuuden pistäytyä lapsuusmaisemissa.

 

Sukuseuran hallitus kiittää Penttiä ja Salmea seuran hyväksi tehdystä työstä.

Muistoa kunnioittaen

Jormanaisen sukuseura