Jormanaisten sukuseura

Sukukirja

Sukuseura julkaisi monen vuoden työskentelyn tuloksena Tuula Kiisken toimittaman kirjan Jormanaisen suku syyskuussa 2008.

Kirja on Jormanaisen suvun kertomus, joka alkaa Levonti Jormanaisesta. Hän syntyi vuonna 1710 karjalaiseen ortodoksisukuun ja eli elämänsä tilallisena Tuupovaaran Öllölän kylässä.

Kirjan artikkeleissa kuvataan suvun vaiheita Öllölässä ja uusilla asuinpaikoilla Kiihtelysvaaran Heinävaarassa ja luovutetun Karjalan alueilla.

Mukana on historiallisia katsauksia itä-suomalaisista asukkaista, suvuista ja nimistä, sekä kertomuksia suvun merkkihenkilöistä.

Kirjassa on myös Jormanaisen suvun sukutauluja, jotka kattavat noin kymmenen sukupolvea alkaen Levontista ja jatkuen lähes 300 vuotta myöhemmin syntyneeseen Jasper Juliukseen saakka.

 

Sidottu, kovakantinen, 175 x 206 mm (l x k). 256 s + erillinen 32 s. henkilöhakemisto. Osittain värillinen kuvitus.

Ilmestynyt 27.9.2008.

 

Sukukirjan voi ostaa kaikilta sukuseuran hallituksen jäseniltä.

Ykkösosan jäljellä oleva painos, muutamia kymmeniä kappaleita (6/2018) myydään hintaan 15 €, täydennysosanosan kanssa yhdessä 10 €.

Yhteydenotto hallituksen jäseneen niin sovimme kirjan lähetystavasta.

Sukuseuran sukukirjan täydennysosa "Jormanaisen suku II", toimittanut Tuula Kiiski, on julkaistu 6/2018.

 

II osa täydentää 10 vuotta sitten painetun sukukirjan sisältöä etenkin sukutaulujen osalta, joiden kautta suvun jäsenet voivat löytää oman paikkansa sukupolvien ketjussa.

Jormanaisen suvun hajaantuminen 1700-1800-luvulla ja 1900-luvun alkuvuosina Tuupovaaran seudulta Ilomantsin ja Kiihtelysvaaran suuntiin sai aikaan Kiihtelysvaaran Heinävaaran kylän alueelle alkuaan 1000 hehtaarin laajuisen Jormanaisten tilusryppään. Kirjassa on seikkaperäinen kuvaus karttojen avulla siitä, miten tilukset ovat aikojen saatossa Heinävaaran vaaramaisemiin sijoittuneet.

 

Täydennysosaa myydään sukukokouksessa, se on saatavilla myös hallituksen jäseniltä. Hinta 35€.

Postitse lähetettynä hintaan lisätään postikulut.